Носителят на Оскар звездата от Паразит Лий Сунг-Кюн молил полицията да не

...
Носителят на Оскар звездата от Паразит Лий Сунг-Кюн молил полицията да не
Коментари Харесай

Преди да се самоубие, звездата от Паразит моли полицията нещо. Какво?

Носителят на " Оскар " звездата от " Паразит "  Лий Сунг-Кюн молил полицията да не оповестява на пресата за разпита му по отношение на изнудване и скрит план за опиати, само че му било отказано. Актьорът беше изправен пред три обществени разпита за хипотетичната си приложимост на опиати. И след няколко дни се самоуби.  

Лий Сунг-Кюн, най-известен с ролята си на Park Dong Ik във кино лентата Parasite на Бонг Джун Хо, спечелил Оскар за 2019 година, беше открит мъртъв в колата си на 48 години на 27 декември в Waren Park в Сеул.

Актьорът се самоуби, до момента в който полицията го разпитваше по обвинявания в противозаконна приложимост на опиати, марихуана и други субстанции в дома на собственичка на локален бар, пише Daily Mail. Актьорът твърдеше, че тя го е подмамила да вземе опиати и сподели, че не знае какво приема. След това стопанката на бара се пробвала да го изнудва.
 Ли Сун Гюн, корейски артист, Южна Корея, самоубиец Лий Сун Кюн Снимка: Getty
Адвокатът на артиста и самият той помолиха полицията да не позволява пресата на последния разпит, който се организира предходната събота. Но полицията отхвърли настояването, споделиха правни източници.

Адвокатът на Лий Сун сподели във вторник, ден преди да бъде намерено тялото на артиста, че се надява всички бъдещи разпити да се организират при закрити порти, като сподели, че клиентът му се усеща извънредно.

Смъртта на артиста провокира вълна от състрадание както от филмовата промишленост, по този начин и от обществеността, както и въпроси по отношение на явно суровия и обществен темперамент на следствието.

Ръководителят на регионалната полиция, който проверява самоубийството на Лий Сунг-Кюн, сподели, че целият развой е бил оневинен и осъществен със единодушието на Лий.
Той изрази " надълбоко страдание " за гибелта му и сервира съболезнования на фамилията.
Началникът на столичната полиция в Инчхон Ким Хи-джунг сподели, че три обществени разпита на артиста, в това число последният, траял цяла нощ, са били нужни, с цел да се чуе неговата страна на историята и са извършени в наличието на неговия юрист.

„ Разследването на умрелия е извършено въз основа на съответни записи, изказвания и доказателства и в сходство с процедурите, открити от закона “, сподели той.

Сунг Кюн се появи пред полицията и кореспонденти последно на Бъдни вечер.
Сунг Гюн отхвърли да отговори на въпросите на кореспонденти по отношение на обвиняванията против него, само че сподели, че оказва цялостно подпомагане на следствието.
По-късно той беше открит мъртъв в кола в парк в Сеул, откакто беше разгласен за липсващ. Предполага се, че е запалил брикети от въглища в кабината и се е задушил от дима.

Лий беше забелязан за финален път обществено рано сутринта в неделя след 19-часов разпит.

Yoon Hee-geun, общоприет комисар на Националната полицейска организация (NPA), отхвърля гибелта на артиста да е породена от безпричинно следствие. Той добави, че ще изследва практиката за осъществяване на следствия.
Бившият президент на Южна Корея Мун Дже-ин, който беше юрист по правата на индивида преди да влезе в политиката, беше измежду тези, които подлагаха на критика дейностите на полицията и сензационните изявления в медиите по случая.
„ Практиките, които нанасят огромна щета на нечия чест и темперамент, като несъразмерното позициониране на хора в медийната гама от фотоси и тласкането им към крайни избори, би трябвало да спрат “, написа Мун на страницата си във Facebook.

Колеги от филмовата промишленост посетиха мемориала, повдигнат в памет на Лий, в това число режисьорът на " Паразити " Бонг Джун-хо и артистът от хитовия сериал на Netflix " Игра на калмари " Лий Чон-джае. 

Южна Корея има извънредно строги закони против използването на опиати. Тези, които продават или купуват марихуана, са изправени пред присъди от една до 14 години. Тези, които го употребяват, могат да получат до пет години затвор или санкция до 37 600 $.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР